Exercitii crestere

Exercitii pentru cresterea in inaltime .

exc

Aceasta este metoda dupa care am facut cateva luni .

Ca rezultate am crescut in jur de 5 cm in cateva luni,si ca sa stiti am varsta de 20 ani ,recomandarea mea ar fi sa nu va asteptati sa cresteti 10 cm in 2 saptamani cum va promit altii.

De ceva timp nu am mai facut exercitii pentru cresterea in inaltime, dar din cate vad inaltimea a ramas aceeasi.

Fiind si articolul de azi am decis sa ma apuc din nou de exercitiile pentru cresterea in inaltime , o sa ma masor din nou si peste o luna va spun rezultatele , imi propun sa fac in fiecare seara acest curs , in general ar fi bine de facut si dimineata , dar nustiu daca o sa-mi ajunga rabdare.

Tehnica doctorului in medicina netraditionala Mizramir Norbecov , care singur a putut scapa de scaunul de rotile , probleme cu vederea si multe altele , deci sunt sigur ca exercitiile pentru cresterea in inaltime o sa aduca rezultate bune.

Ce spune autorul despre aceasta tehnica :”toti pacientii peste 7-8 zile observa cresterea inaltimii intre 2-10 cm .Desigur omul de la exercitiile acestea nu creste in oase.Pur si simplu  recapata inaltimea naturala si elasticitatea pentru el , din cauza refacerii elasticitatii discurilor coloanei vertebrale “

      Sunt sigur ca acesti cativa centimetri iti vor da dorinta de a face aceste exercitii pentru cresterea in inaltime in continuare .

Exercitiile pentru cresterea in inaltime din acest video combinate cu cele scrise de mine mai jos,vor da un rezultat uimitor in cel mai scurt timp, iti promit ca nu vei ramane dezamagit.

Si acum a venit timpul sa facem cunostinta cu setul de exercitii pentru crestere.

Exercitii pentru partea superioara a corpului.Este implicata doar partea superioară a coloanei vertebrale.

  1.  Umerii in fata , barbia o tragem spre piept .Apoi umerii si capul il indoim de 15 ori in fata si 15 ori in spate.Pentru fiecare miscare 6 secunde. Barbia atinge pieptul ,fara sa o ridicam ne tragem spre burta, partea de sus a coloanei ar trebui sa se curbeze, si tot timpul asta tragem umerii in fata.Fara pauza trecem la aplecarile in spate. Respiratia-cand dam capul inainte expiram , cand il ridicam inspiram.
  2. Ridicarea si coborarea umerilor.Capul nemiscat ,coloana dreapta .Coborand umerii mainile le tragem cu putere in jos.La fel facem si cand ridicam umerii in sus .Numarul de repetari 20 in fiecare directie.final
  3. Rotirea mainilor a cate 15 ori in fiecare directie .Imaginativa o locomotiva cu aburi. Transformam umerii in in roti si incepem miscarea treptat, fara graba.Respirati fara efort .
  4. Aplecari in parti , mainile pe trunchi . Exercitiul se face din picioare. Cu mana dreapta incercati sa ajungeti la calcaiul drept, cu mana stanga la calcaiul stang.Cate 10 miscari in fiecare directie si fiecare miscare dureaza 5-6 secunde . Cand ne aplecam expiram .

 

125

 

 

Exercitii pentru partea toracica si lombara.

  1. Aplecari in fata , cum am incerca sa atingem nasul de abdomen.Exercitiul se executa asezat pe scaun, cu mainile ne tinem de scaun si tragem capul spre abdomen. In timpul efortului expiram.Pentru fiecare miscare 5 secunde , in total 10 miscari .Dupa tragem capul spre spate .
  2. Rotirea coloanei vertebrale .Spatele si capul sunt in linie dreapta .Rotim umerii si capul spre stanga la maxim si incepem sa facem miscari oscilatii ,incercand sa acaparam cativa centimetri in plus. In fiecare directie facem 2 ori a cate 15 miscari .Pentru fiecare miscare avem 20 sec la dispozitie si cate 1 sec pentru oscilatie (adica 20 oscilatii pe miscare).

led

Exercitii pentru partea de jos a coloanei.

  1. Se executa in picioare. Picioarele le tinem la latimea umerilor, pumnii la nivelul rinichilor,coatele le apropiem maxim unul de altul. Incepem sa ne aplecam treptat pe spate , cand simtiti ca nu merge mai departe, incepem sa facem mici oscilatii.Exercitiul se face de 2 ori a cate 15 oscilatii.1d
  2. Se executa asezat jos , mainile le punem in parti si incepem indoirea in fata ,cand coloana nu ne lasa mai departe, incepem sa facem oscilatii pentru a castiga macar cativa cm in plus.Normal ar fi sa ajungi cu nasul la genunchi , dar nu te speria daca nu iti iese , cu timpul o sa reusesti
     
     asd
  3.  

  4. Se face exact ca exercitiul 1 doar ca in acesta mainile le ridicam in sus.
  5. Aplecari in parti cu mainile ridicate.Exercitiul se face din picioare. Cu mana dreapta incercati sa ajungeti la calcaiul drept, cu mana stanga la calcaiul stang.Cate 10 miscari in fiecare directie si fiecare miscare dureaza 5-6 secunde . Cand ne aplecam expiram aerul.
     
    225
  6.  

  1. Picioarele la latimea umerilor , Va rotiti spre spate incercand sa vedeti degetele de la picior.Cate 10 repetari in fiecare directie + 10 oscilatii la fiecare miscare.

Aceste exercitii pentru cresterea in inaltime sunt bine de facut 2 ori pe zi , dimineata si seara.La fiecare exercitiu cate 2-3 serii a cate 10-15 repetari.

Daca nu ai timp de 2 ori pe zi iti recomand sa le faci seara.

Ca timp iti va lua 20-25 minute maxim.

Exercitii pentru cresterea in inaltime suplimentare

Sfaturi

Nu manca carbohidrati inainte de somn, pentru ca de laconsumarea lor se degaja insulina , care se anuleaza reciproc cu hormonul de crestere.Deci cel mai ridicat nivel de hormon de crestere in corp este seara in primele ore de somn.Dormiti cel putin 9 ore pe zi.

Sfaturile autorului acestei metode.

  • NU GRABITI REZULTATELE . IN PRIMELE ZILE NU DATI VERDICT FINAL.
  • NU VA LASATI INFLUENTATI DE PESIMISTI
  • NU VA DISTRAGETI CU ALTE ACTIVITATI IN TIMPUL EXERCITIILOR
  • NU VA GASITI SCUZE LENII
  • SE RECOMANDA ALERGATUL 4 ORI PE SAPTAMANA 5-10 MINUTE
  • STAI AGATAT DE BARA PENTRU A  TE LUNGI

 
 
 

ATENTIE!!

Nu mai raspund la intrebarile de genu:”am x ani …pot creste pana la 185?”
Vreau sa intelegeti ca nu am de unde sa stiu,daca o sa cresti sau nu depinde numai de tine.

Comments
  1. Delia says:

    In cat timp incep sa se vada rezultatele?

    • dirk922 says:

      La mine din prima luna s-au vazut,acum trebuie sa stii ca fiecare om e unic si poate la tine rezultatele sa vina mai repede decat la mine sau mai greu ,depinde de mii de factori(alimentatie,somn,stres),mult succes si perseverenta in executii.

    • narcis says:

      salut, sunt baiat, am 14 ani si 11 luni(imediat fac 15), si am inaltime 1,65-1,66m .. tatal meu are 1,72; mama 1,53-1,55.. nu fumez, nu beau.. fac sport de cate ori am ocazia (in special fotbal, joc aproape in fiecare zi..). pana la varsta de 11/12 ani eram mic de statura (1,20 – 1,30) insa brusc am ajuns la 13 ani 1,63\1,64.. de atunci prea putin am mai crescut.. crezi ca am cea mai mica sansa (fara injecti cu hormoni/vitamine../interventie chirurgicala) sa ating 1,86? .. adica am vazut baieti cu parinti.. relativ mult mai scunzi ca si ai mei.. si aveau 1,90+ .. crezi ca pana la craciun as` putea ajunge la 1,75 urmand exercitiile impuse de tine?
      Cat despre vitamine, crezi ca vitamina b3 ar ajuta? (niacin daca nu gresesc se numeste).. cat despre somn.. ei aici e mai incurcat.. eu deobicei ma culc in jurul orei 00:30 – 1:30,insa ajung la 8-9 ore de somn pe zi,, deci ce parere ai?

      • dirk922 says:

        Salut, nu pot sa iti spun daca vei ajunge sau nu la 186 cum iti doresti ,dar cu siguranta iti pot spune ca o sa cresti ,cat si cum depinde numai de tine .”Crezi ca pana la craciun as` putea ajunge la 1,75 urmand exercitiile impuse de tine?” in 3 luni 11 cm? nu ai cum sa cresti asa rapid (cresterea este un proces foarte complex,organismul are nevoie de foarte multe materiale de constructie).Daca vrei sa consumi ceva vitamine poti incerca ulei de peste, numai sa nu fie extras din ficat , pentru ca pe langa vitaminele si grasimile folositoare , in ficat se depoziteaza si multe substante nocive, de aceea trebuie consumat ulei extras din carnea de peste(este mai scump, nu are vitamine , dar in plus primim grasimile necesare).Ca sursa de vitamine poti folosi fructele .Consuma cat mai multe proteine,ca sa aiba corpul material de constructie ,mult succes .https://fit4sport.wordpress.com/ce-sunt-3/proteinele/

  2. Egzunder says:

    @dirk922
    Salut in primul rand. Am si eu o intrebare la care te-as ruga sa-mi raspunzi. Sunt constient ca nu esti medic, dar poate m-ai ajuta cu un sfat in legatura cu problema asta. Sunt baiat, am 19 ani si 1.65 inaltime. Tinand cont ca nu m-am mai dezvoltat de la 12-13 ani(atunci mi-am dat drumul odata si asa am ramas pana in ziua de azi) mai e posibil sa mai cresc minim 5 dar maxim 10 cm? Am fost anul trecut la un endocrinolog si mi-a spus ca am organismul foarte lent, ca voi mai creste din moment ce nu mi s-au inchis chestiile alea la genunchi(am uitat cum le spune sincer sa fiu) si mi-a mai spus sa nu disper atata timp cat oasele nu s-au marit in nicio masura si aici se referea la grosimea incheieturilor de la maini picioare, latimea umerilor si tot asa. Fac exercitii cu greutati des, dar fara niciun rezultat, sunt constant in orice as face, pana nici greutatea nu mi-o pot scade/creste, e aceeasi ca atunci cand am intrat in liceu(dovada fisa medicala) si anume 59 kg. Oare imi voi da drumul asa deodata sau e posibil sa nu mai ma dezvolt deloc in ciuda a tot ce mi-a spus medicul? SI 5 centimetri ar fi un miracol…daca tu ai spus ca la varsta de 20 ai mai luat in inaltime, sper sa fie si la mine la fel, o sa ma tin de program cat o sa pot si o sa fac asta des, nu doar odata pe zi. Daca ai putea sa imi spui ce inaltime ai tu comparativ cu parintii tai, probabil la mine nu ma ajuta nici mostenirea genetica, desi tata are 1.70 si ceva, seman in partea lui fizic si bunicul a avut 1.85. A si inca ceva…sunt oarecum bine construit, am observat ca unii fie au talia mai inalta si picioarele mai scunde sau viceversa, la mine e egalitate. Se poate sa “schimb” asta cumva? Nu-mi imi pasa daca voi avea picioarele mai lungi/scurte in comparatie cu trunchiul(si viceversa) Ti-as fi recunoscator daca mi-ai raspunde. Mult succes cu blogul si o sa-l recomand cumva si ce sa mai….sper sa vina ziua in care o sa ma dau jos din pat si o sa remarc ca am 1.70 pe putin, sper doar cumva sa ajung sa ma dezvolt odata cat mai rapid, as face orice pentru asta. Mersi anticipat.

    • dirk922 says:

      salut,in primul rand e bine ca sunt deschise cartilajele, si acuma trebuie sa intelegi ca si in cazul tau cresterea e posibila , dar din cate imi dau seama organismul tau nu vrea sa-si schimbe starea de echilibru in care se afla acum (posibil din cauza ca nu crede necesar acest lucru) dovada ar fi inaltime/greutatea constanta.Primul sfat ar fi sa iti schimbi regimul alimentar ,ajungand astfel la un surplus de kcal , proteine, calciu , minerale , astfel organismul va primi material de constructie si foarte posibil sa inceapa sa creasca(evident ca nu si fara ajutorul sau , adica sa faci exercitiile si sa dormi minim 9 ore pe zi).Daca esti gata sa faci orice pentru a creste , pe langa ce am scris mai sus , il mai poti ajuta foarte foarte mult cu un lucru , nu m-am gandit nici o data ca v-oi scrie despre asta pe blog, dar fiindca cazul tau este unul care merita atentie si suport o sa fac o mica exceptie.Deci daca sunt cartilajele deschise si daca ai un buget care sa-ti permita asta , poti sa faci un tratament cu “hormon de crestere ” , stiu ca acum multi o sa inceapa sa critice , dar in multe tari se practica acest lucru , una dintre ele ar fi Rusia , la persoanele care cresc greu si nu au inaltimea de 160 primesc acest tratament , stiu ca si in Romania se poate administra hormonul de crestere , dar numai sub controlul unui medic.NU cumpara hormon de crestere de pe net sau din magazine neautorizat.Medicii au cele mai bune preparate , si daca ai bani si esti gata sa faci acest pas o sa primesti garantat cel putin 5 cm , dar nu uita de alimentatie , fara asta nu faci mai nimic + exercitii , aceste 3 lucruri iti vor da ce iti doresti , si poate chiar mai mult.Si sunt sigur ca o sa cresti si in greutate.
      Mult succes!!

      • Egzunder says:

        Am o situatie financiara buna si nu asta ar fi problema, doar ca nu vreau sa apelez la hormoni. Am un fost coleg din generala, nu inteleg cum, toti cei din neamul lui nu au depasit 1.60, nici bunic nici nimic, dar el a luat suplimente nutritive de la sala(nu de crestere, stereoizi din aia) si acum a ajuns sa aibe peste 1.90, nu stiu cum, e inca o enigma chiar si pentru el dar a inceput sa resimta efectele negative, cel mai rau ceva cu inima spunea el. Mi-e cam teama, as vrea sa fie ca ultima solutie asta, o sa incerc pe cai naturale cel putin 5 luni, daca nu da rezultat o sa apelez si la hormoni. Iti multumesc mult si apreciez enorm raspunsul, te-as mai ruga doar sa imi spui daca prin adaugarea a catorva exercitii s-ar accelera cumva procesul. Nu stiam de tehnicile astea, eu ma concentram doar pe sarituri, tractiuni si alergat. Cam 200 de sarituri in 4 serii de cate 50(dimineata 50, la pranz 50, 2 ore mai tarziu 50 si seara inca 50) + 4-5 ture de teren si 30 de tractiuni tractiuni(10 dimineata 10 ziua si 10 seara). Sunt foarte foarte rezistent din punct de vedere fizic si as putea sa combin toate astea, chiar mai mult daca s-ar putea…numai sa-si faca odata efectul. Asa cartilaje se numeau… sper sa nu se inchida deodata brusc si sa raman asa, vreau sa cresc/dezvolt cumva neaparat si cat mai rapid. Mersi de raspuns, eu am plecat la teren sa mai alerg.

      • dirk922 says:

        nu pot sa-ti explic cum a crescut prietenul tau cu steroizii , pentru ca consumul lor opresc cresterea ,dar maresc sinteza de proteine.Inteleg ca nu vrei sa apelezi la hormoni , dar ca sa stii, hormonul de crestere se gaseste in mod natural in organism , si daca hormonul de crestere este insuficient , persoana nu creste ,si in asa cazuri se accepta si interventia medicilor cu hormonul de crestere.Organismului nostru nu-i pasa daca hormonul este facut de el , il intereseaza daca este sau nu.Daca scapi acest timp favorabil cand cartilajele sunt deschise , dupa nu o sa ai cum sa cresti mult, chiar si cu hormon de crestere, deci dute si vb cu un medic si vezi ce spune , acest hormon se foloseste si pentru batranei care vor sa mai intinereasca , sa arate mai bine , sau pentru actori care trebuie sa ia pentru rol greutate sau sa slabeasca , se foloseste foarte mult , dar din cauza pretului excesiv si lipsei de informatie oamenii il considera seroid , sau o substanta foarte daunatoare.Decizia iti apartine , daca merita acesti 5-10 cm efortul si banii de ce sa nu faci , dar important sa-ti asumi raspunderea pentru faptele tale .

      • dirk922 says:

        cine vrea, poate sa-mi sustina activitatea , punand like sus, in partea dreapta a blogului ,si/sau sa dea share la orice articol(butonul de share il gasiti la finalul articolului).Mult succes tuturor si va doresc sa ajungeti la inaltimea dorita 😉

  3. Augustus1995 says:

    Eu nu prea inteleg cum se face unele exerctii scrise de tine acolo…. crezi ca ai putea sa faci un video? sau o poza pentru fiecare exercitiu ?

  4. Augustus1995 says:

    Fac * … Graba strica treaba :))

  5. Augustus1995 says:

    ok, asteptam 😛

  6. dirk922 says:

    paint master a facut aproape la toate, o sa fac si la cele ramase daca nu se intelege.

  7. Augustus1995 says:

    Umerii in fata , barbia o tragem spre piept .Apoi umerii si capul il indoim de 15 ori in fata si 15 ori in spate.Pentru fiecare miscare 6 secunde. Barbia atinge pieptul ,fara sa o ridicam ne tragem spre burta, partea de sus a coloanei ar trebui sa se curbeze, si tot timpul asta tragem umerii in fata.Fara pauza trecem la aplecarile in spate. Respiratia-cand dam capul inainte expiram , cand il ridicam inspiram.

    Picioarele la latimea umerilor , Va rotiti spre spate incercand sa vedeti degetele de la picior.Cate 10 repetari in fiecare directie + 10 oscilatii la fiecare miscare.

    Exercitiile astea doua nu le prea inteleg…. Daca reusesti sa faci si pentru astea, ti-as fi recunoscator…. Mersi pentru celalalte poze.

  8. Maria says:

    In cate luni mai exact ai crescut 5 cm?

  9. Dora says:

    Buna,ma bucur ca am gasit aceasta pagina.Imi place.
    Pot face exercitiile pana la capat(mentionez ca sunt foarte flexibila si mobila)
    Ce ar trebui sa fac in momentul in care apare durerea in timpul exercitiului.Tu ai continuat?

    • dirk922 says:

      daca durerea e suportabila eu unul continuu , dar vezi si tu dupa situatia , ma bucur ca sunt persoane care apreciaza ceea ce fac.Mult succes tuturor.

  10. Augustus1995 says:

    mai pui pozele alea doua… ?

  11. Cristina says:

    Genial articol .. ma bucur ca am dat de el si de azi ma apuc de exercitii si daca remarc vre-o crestere promit ca ma intorc pe pagina si va voi informa :*

    • dirk922 says:

      Ma bucur ca sunt persoane care apreciaza ceea ce fac , o sa ai sigur rezultate , te astept cu noi comentarii in care sa ne spui cat ai crescut 🙂

  12. Stefy Dulcik says:

    Buna. Am 15 ani si 9 luni si am inceput sa fumez pe la 13 ani, dar nu continuu, acum recent m-am apucat “serios”. Parintii mei au in jur de 1.65(mama) si 1.70(tata). Eu am 1.50 si fratele meu are 1.75. Mai sunt sanse sa cresc macar 10 cm? Da-mi niste sfaturi te rog si spune-mi ce sa fac. Ma gandeam sa ma duc la inot, crezi ca ar ajuta? Multumesc!

    • dirk922 says:

      Salut ,ai toate sansele sa cresti si peste 10 cm ,si apropo de inot ,e o idee buna ,daca ai posibilitate ar fi foarte de ajutor.Exercitiile trebuie facute zilnic ,trebuie sa ai o alimentatie cat mai sanatoasa si sa dormi macar 9 ore pe zi.Si eu am crescut lent ,am inceput sa cresc pe la 16-17 ani asa mai vizibil.Daca apar intrebari apeleaza .Mult succes tuturor .

  13. Stefy Dulcik says:

    A, si nu am avut acea crestere brusca..

    • dirk922 says:

      Sfatul meu ar fi sa te lasi de fumat 😀 , stiu ca e greu , dar iti mareste cu mult sansele de a mai creste.Dar daca nu poti , incearca sa fumezi mai putin , cat mai putin posibil.

  14. Ioana says:

    Buna. Am 14 ani jumate si 1.64. Parintii mei au in jur de 1,63-mama si 1,65-1,66-tata. Acum 3-4 ani am crescut brusc si de atunci am ramas la aceeasi inaltime …poate doar un cm anul acesta daca am mai crescut. M-ar ajuta exercitiilea astea sa cresc macar 5 cm?

  15. Cristina says:

    De ce ma doare spatele a doua zi dupa ce fac exercitiile ??

  16. narcis says:

    multumesc pentru raspuns! app, cumva daca simti durere inseamna ca corpul tau se intinde..?

  17. Pop Raul says:

    Salut am 16 si 1.87 fac volei si vreau sa mai cresc neaparat, as vrea sa trec de 1.95 daca e posibil.Am facut strecing la fiecare antrenament momentan nu am inceput antrenamentele crezi ca daca ma voi pune sa fac in fiecare zi mai am sanse sa trec de 1.95?

    • dirk922 says:

      Cred ca e posibil, dar nu stiu de ce ai vrea sa ajungi la 1,95 m , cred ca 1,87 e perfect , multi si-ar dori inaltimea ta, dar din pacate nu o au.Daca ai dorinta si posibilitate poti face basket, o sa ajute mult in combinatie cu exercitiile.Fii perseverest si vei obtine rezultatul dorit.

      • Pop Raul says:

        Fac volei si pe langa detenta buna imi trebuie si cv inaltime deasta vreau sa cresc cat mai mult.

  18. Pop Raul says:

    Si voiam sa stiu daca e posibil sa trec de 1.95 pentru ca vreau sa cresc cat mai mult

  19. Pop Raul says:

    Cu somnul nu am probleme au fost zile in vacanta cand am dormit 13-14 ore.Cat despre alimentatie nu pot sa zic ca mananc nu stiu ce chestii de la fast food sau asa cv poate exagerez putin cu carnea in rest mananc legume, lactate.Kg in jur de 70-71.

    • dirk922 says:

      Bravo,carne poti manca cat vrei (vei primi material de constructie pentru tesuturi adica proteine ).Incearca sa limitezi consumul dulciurilor(pentru ca indicele glicemic ridicat limiteaza cantitatea de hormon de crestere,deci incurca cresterea).

  20. Haules says:

    ca sa se vada rezultatele,trebuie sa facem si ce ai scris tu si ce este in video? sa nu fie prea mult,adica eu fac 18 ani peste cateva luni si am 1.77 aprox,si as mai vrea sa cresc macar 5 cm.Crezi ca as mai avea sanse? Adica duc o viata destul de sanatoasa,cred : nu beau,nu fumez,nu consum alcool etc .

    • dirk922 says:

      Salut , eu am crescut inclusiv intre 19-20 ani , deci ai si tu mari sanse sa cresti.Ar fi bine sa faci si ce am scris eu si exercitiile din video(nu cred ca o sa fie prea mult). Dar vezi si tu cum te simti ,daca ai ceva senzatii neplacute poti sa faci mai putine repetari la fiecare exercitiu.

  21. bia says:

    Buna,am 17 ani jumate si 1,56 cm. De aproximativ 4 ani nu am mai crescut deloc. Sunt sanse sa mai cresc macar cativa cm?

  22. bia says:

    Multumesc!

  23. Alexandra says:

    am inceput si eu de azi sa fac exercitiile si sper sa aibe efect:)

    • dirk922 says:

      O sa aiba , tine-o tot asa.Mult succes!!

      • Alexandra says:

        ce trebuie sa mananc cat timp voi face aceste exercitii pentru a ma ajuta in crestere? am 18 ani si am 1,61 si sunt fata (multi mi’au zis ca nu voi mai creste deoarece fetele se inalta pana la varsta de 18 ani si dupa se vor oprii brusc) 😦 mi’am pierdut increderea din vina lor…tks:)

      • dirk922 says:

        mananca mai multe proteine(http://wp.me/P3hgwB-2B)
        si te rog eu sa nu asculti pe toti desteptii care nu fac nimic si pe langa asta descurajeaza si pe altii.Nu mai vb cu asa persoane.Mult succes!

  24. Mihaela says:

    Buna. Am descoperit exercitiile de crestere in inaltime acum o saptamana si am zis si eu sa incerc intr-o zi. Dupa ce le-am facut aproape pe toate, ma cam durea coloana si nu am mai avut forta sa le continui. Eu acum am 1,57 m si 15 ani, aproape 16. Credeti ca e ok sa continui? Si daca da, trebuie sa le fac pe toate(adica cele din filmulet si cele date de dumneavoastra)?

  25. christian says:

    buna am 19 ani , dar nu m-am dezvoltat complet(inca arat a copil) am 1.77 si ma voi apuca de azi de exercitii dar si de alimentatie( lapte proteine fara dulciuri etc.)…voiam sa te intreb de faza cu incheieturile ..cum iti dai seama daca nu s-au dezvoltat de tot?

  26. Alexandra says:

    in cat timp se vad rezultatele?(daca faci exercitiile de 2 ori pe zi ? )

  27. bia says:

    buna::) imi plac mult exercitiile…am inceput de cateva seri sa le fac si vreau sa ma tin de ele….nu prea inteleg chestia cu oscilatiile,,,ai putea sa mi le explici putin?;;) as avea nevoie de 3-5 cm…cam in cat timp crezi ca i.as putea obtine?(daca ma tin de exercitii+ alergat)

    • dirk922 says:

      cresterea nu o poti prezice,depinde de mii de factori ,dar daca te tii de exercitii si de un mod de viata sanatos sigur o sa cresti cat iti doresti , poate si mai mult.

  28. Costi says:

    am 177 mai pot creste cu exercitiile astea?

  29. Ionut says:

    Am 21 ani sin 161cm.Mai pot vreste?

  30. Ionut says:

    Cat ai crescut intr-o luna?

  31. Ionut says:

    si cati ani aveai cand ai inceput si cat ai crescut in total?

  32. Ionut says:

    wow ai crescut destul de mult.ms de ras.

  33. Gabriel says:

    Salut!Mai pot creste macar 9-10 cm daca fa exercitiile?Mentionez ca am 16 ani.Am 1.73 si am nevoie neaparata de inaltime,nu am mai luat de 1 an jumate decat 1cm.Mentionez ca tatal meu avea 1.72 iar mama 1.52.P.S->Am facut de cateva seri exercitiile,dar dureaza mai mult de 25 de minute daca le combini cu cele din video 😀

    • dirk922 says:

      Salut, si daca o sa cresti mai putin de 9 cm nu o sa fie bine? La varsta ta mai poti creste mult , acum sa-ti spun sigur cat o sa cresti nu pot.Tu singur o sa vezi deja tot pe parcurs.

  34. Claudia says:

    buna , am 23 ani , as mai avea nevoie doar de 1 cm .. am 1 64 si imi trebuia 1.65 pt admitere la politie si din cauza unui cm nu am m-au acceptat . crezi ca as putea creste 1cm pana la anul in toamna??

  35. Ela Ase says:

    Bună! Am 16 ani și sunt fată. Vreau să dau după terminarea liceuliu la Academia de Poliție dar de-abia am 1,60. Ce crezi,dacă mă țin de aceste exerciții,voi avea vreo șansă să fac cel puțin 1,65 cm? Mulțumesc!

  36. Ionut says:

    in cate luni ai crescut 5 cm?

  37. Roman says:

    Eu am 17 ani si 1,75 ,,de as creste cu 10 cm ar fi perfect ,, de astazi incep programul , tin sa adaug ca practic inotul de un an ,, dar nu prea tineam cont de alimentatie si regumuri de somn ,, oricum am crescut cu vreo 3 cm timp de in an )

  38. Ionut says:

    Salut.Am 3 saptamani de cand fac aceste exercitii darn-am crescut nici un milimetru.Care ar fi problema?

  39. Radu says:

    Salut.Sper ca imi vei raspunde la asta.Am 17 ani si 3 luni,sunt baiat,si am 1.70 (mama are 1 55 tata aproape 1.80) , si vreau neaparat sa cresc macar 1 80 dar m-as multumi si cu 1.75.Ce vreau sa spun este ca eu fac foarte mult sport inca de prin clasa a 5a (sunt a 11a) fac lupte libere, dar abia de anult trecut din septembrie m-am apucat de tras tare la fiare dar nu ma durea spatele cand trageam si anul asta ma doare , de ce, nu stiu, in fine.De alergat alerg foarte mult ,deobicei 6 km vreo 3 4 zile pe saptamana.Si majoritate exercitiilor de sus eu le fac in fiecare zi la sala, si sunt foarte flexibil(imi ating genunchi cu nasul stand din picioare cu picioarele drepte).Din clasa a 8a aveam 1 70 si nu am mai crescut deloc,poate 1 cm. De ce ? 😦 Si nu am avut acea crestere brusca. Mai sunt sanse sa cresc macar 5 cm? :((

    • dirk922 says:

      Salut, sanse sunt sa mai cresti, ai abia 17 ani, plus la toate nu ai avut o crestere brusca,ce iti maresc sansele ca vei creste.Cate kg ai? ai o alimentatie corecta?

      • Radu says:

        Am 66 kg , si am o alimentatie sanatoasa,consum foarte multe lactate,dulciuri nu prea mananc,dar de dormit nu dorm chiar asa mult , mai ales in timpul verii cand ma culc la 12 1 noaptea si ma scol la 5 si ceva, doar ca mai dorm la amiaza vreo 3 ore, acum in timpul scolii dorm mai bine ,dar nu cred ca depasesc 9 ore.

      • dirk922 says:

        citeste ultimul articol ,o sa te ajute cu siguranta.

  40. bia says:

    am o intrebare… este posibil sa scazi in inaltime? sunt foarte derutata…m-am masurat in mai anul acesta si aveam 1 62…ba chiar 1 63 cu ruleta……si acuma cand m.am masurat am 1 60…si cu ruleta m.am masurat si la aparat electronic…:-?? mi se pare un lucru imposibil si nu mai stiu ce sa cred..

    • dirk922 says:

      Se poate,daca elasticitatea coloanei scade ,daca te masori dimineata o sa vezi ca esti mai inalt decat seara (cu 1-2 cm).Daca e cauza in coloana , in cateva saptamani de exercitii o sa ajungi inapoi la inaltimea initiala.

      • bia says:

        m.am speriat foarte mult cand am vazut….chiar am neovie de cm in plus….si cand am vazut ca am in minus am avut un soc..deci pot sta linisita ca ajung la inaltimea initiala? excercitiile acestea am inceput la final de august sa le fac…deci sper ca pana in decembrie sa castig 1-2 cm:D

      • dirk922 says:

        Cu siguranta ca da!

  41. bia says:

    multumesc mult pentru incurajare:)

  42. vali says:

    Salut am 15 facuti de curand si 172 cm inaltime si as vrea sa mai cresc pana la 182 cam asa si as vrea sa stiu daca aceste exerciti imi afecteaza cumva coloana pentru ca ma cam durea dupa prima seara desi nu le facusem pe toate si daca imi poti explica vreo 2 exerciti 😀

    • dirk922 says:

      Salut,exercitiile nu iti afecteaza coloana,dar oricum fii mai atent si incearca sa faci exercitiile cat mai corect.Daca nu intelegi exercitiile scrise de mine le poti face doar pe cele din video ,o sa fie suficient.

  43. vali says:

    ok multumesc o sa fac doar exercitiile din videoclip, sper sa dea rezultate:D

  44. Ionut says:

    Salut.Am 21 de ani si 1.61 inaltime.Am aproape 4 saptamani de cand fac aceste exercitii si vreau sa spun ca nu am crescut deloc.Cresc foarte incet sau defat nu cresc deloc?Ajuta-ma!

  45. Ionut says:

    Am citit si am respectat acele reguli dar tot nimic.Cand fac exercitiile trebuie sa ma intind foarte tare la maxim sau mai lejer?

  46. stef says:

    Salut. Am 16 ani 1,80 daca fac exercitiile timp de 12 luni cam cati cm as adauga? Mersi.

  47. Johnny98 says:

    Salut. Am 15 ani si 1.67 inaltime… Tata are 1.65 iar mama 1.60. Fac fotbal de 7 ani jumate dar cresc foarte greu si mai am si alta problema.. din cauza metabolismului , pe care il mostenesc de la tata, am probleme cu greutatea… am 68 kg. Tin sa spun ca mananc putin dar se pune pe mine chiar daca fac sport.Vreau sa ajung la o inaltime minima de 1.75 maxim 1.85. Ma poti ajuta si pe mine te rog frumos ?

  48. Armin Robert says:

    Salut ma numesc Robert , am 16 ani si inaltime 1.80 as vrea sa ajung la 1.87 este bun inotul ?

  49. stef says:

    Mai am o intrebare. Daca faci fitness (fiare) in aceiasi perioada cand faci exercitiile de streching este vreo problema? Sau cum e mai bine sa fac intai steching si dupa 15-40 min ma duc la sala? Sau invers? Mersi

  50. Cristina says:

    Eu am inceput exercitiile si m-am tinut de ele cam 2 saptamani .. si apoi nu am mai facut deloc .. dar am crescut 1cm in 20 de zile .. deci ma voi reapuca de exercitii 🙂 Foarte bun articolul.

Leave a comment