Cum sa cresti in inaltime?

Un video foarte util , cu exercitii care te invata cum sa cresti in inaltime.
 

 

Intrebare “cum sa cresti in inaltime” ne chinuie pe multi , de aceea azi o sa incercam sa explicam cand si de ce crestem. Deci astazi o sa analizam problema cresterii in inaltime , si in general daca mai ai sanse sa cresti sau nu. Nu putem spune cu exactitate la ce varsta incetezi sa cresti in inaltime , dar stim sigur ca mai cresti atunci cand cartilajele de crestere sunt deschise. Din cate spun oamenii de stiinta ,baietii pot creste chiar si pana la varsta de 25 de ani , pentru fete aceasta varsta este mai mica .

Deci sunt 2 tipuri de persoane :

  1.  cu cartilajele deschise
  2.  cu cartilajele inchise

GrowthPlates(4)

Trebuie sa stii ca in ambele variante cresterea in inaltime este posibila . In primul caz cresterea in inaltime se da mai usor , fiind si zonele de crestere deschise, poti ajuta corpul sa creasca , una din metode fiind inotul sau basketul.

Te intrebi cum te poate ajuta aceste sporturi sa cresti? Uite si raspunsul : oamenii de stiinta au stabilit ca 2 gemeni (adica au aceleasi date genetice si acelasi potential) unul care face basket si altul care nu , deci in cazul in care persoana joaca basket ,el poate fi mai inalt decat fratele lui geaman chiar si cu un cap. Te intrebi cum e posibil? Deci corpul nostru, la orice activitate fizica sau mentala ,incepe sa se acomodeze  in asa fel incat sa produca rezultatul dorit cat mai simplu .Jucand baschet, facem multe sarituri si se produce o intindere a coloanei si a muschilor ,care este foarte benefica pentru cresterea in inaltime, si in asa fel corpul este stimulat sa creasca.

 

fsbn

 

Bine , acum o sa vorbim si despre persoanele  care nu au chef sau timp de inot sau basket , deci informatia de mai jos e buna pentru ambele tipuri de persoane (cartilaje deshise/inchise) . Daca nu poti creste in oase, poti creste in inaltime natural prin exercitii de stretching, sa va explic cum functioneaza treaba :

  1. In primul rand facand exercitii de stretching coloana isi mareste spatiul dintre vertebre la dimensiunile naturale , care din cauza stresului si efortului zilnic se micsoreaza . Personal fac stretching si in ultimele 5-6 luni am crescut in jur de 4 centimetri , luand in consideratie faptul ca am 20 ani si nu stiu daca cartilajele sunt deschise sau nu.
  2. Exercitiile de la care am crescut in inaltime

 

[IMG]

 

Deci ce trebuie sa faci?

  1. Daca ai timp dute la medic sa-ti faca radiografie sa vezi daca cartilajele sunt deschise.
  2. Practica un sport, deoarece in timpul stresului se degaja hormon de crestere in organism.
  3. Acum stii raspunsul la intrebarea “cum sa cresti in inaltime” ti-a mai ramas decat sa faci exercitiile de crestere in inaltime si sa te bucuri de rezultate.
  4. Daca practici aceste exercitii si ai avut rezultate , nu uita sa ne spui si noua in comentarii.
  5. Cheia spre succes e perseverenta , lucreaza zilinic  si nu vei ramane dezamagit.

 
Daca ti-a fost de folos informatia, sustine proiectul printr-un like .

ATENTIE!!

Nu m-ai raspund la intrebarile de genu:”am x ani …pot creste pana la 185?”
Vreau sa intelegeti ca nu am de unde sa stiu,daca o sa cresti sau nu depinde numai de tine.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s